Orinda Residence

Orinda, California

Located on a pristine hilltop and accessed through a canopy of oak trees, the 'L' shaped plan takes advantage of its natural setting by orienting the long axis to the unobstructed southern views. The generous living and entertaining space features a bi-folding window wall that connects it to an outdoor dining room. Visitors to the home's entry galleria will catch a glimpse of the dramatic views beyond through the glass walls of the den. The passive solar design features extensive south facing glass that is protected with generous eyebrow overhangs. The concrete block entry wall passes through the home's interior, further blurring the line between inside and out. The innovative prefab plan- the largest designed to date for Simpatico Homes- is designed to be fabricated as nine individual modules that will be constructed off-site and installed in a single day.